Tuesday, October 11, 2005

yatt vs demam

aku demam ke??
aku tak rasa aku demam pung.. aku cume selsema teruk ngan batuk..
sore pun dah betukar garau + serak . dengan sore cam ni senang aku tiru sore bunyi antu JUON
muahahhaha sedap aku ngusik pupu aku ct ngan buat bunyi JUON tetengah malam...
huhuhu...
ari tu masa tepon kat umah .. adik aku dengar sore aku je terus tanya
ko demam ke ??? aku tak demam arr..huhuhu.. ujung minggu ari tu adik aku buke pose kat umah. sekarang ni jadik kewajiban dia tiap kali balik ade kawan yg ikut.. bila dia sebut ade kawan terus aku tanya.. fizah ikut ko balik??? adik aku terus gelak.. tepat tekaan aku..
si fizah ni siap marah kat adik aku kalu balik kg tak ckp ngan dia huhuhu..

aku plak ujung minggu ni pi ikut pupu aku ct balik cheras.. balik tu dengan jerung..(bakak pupu ipar gue hopefully menjadik realiti) . soknye sahur nampak je muka aku terus PAK LANG aku ckp hah baru datang yati... aduhh sadis sungguh dengor.. nampak ngat lama giler aku tak jenguk PAK LANG ngan MAK LANG aku tuh...

ari sabtu ari tido sedunia... pasal aku dah tak larat giler.. time tu iye kot demam huhuhu asal la slalu tak sihat ujung minggu..tak penah time keje huhhuhu kalau tak buleh mc :D...

ahad aku ngan ct main masak masak kelakar je.. dekwan pun gelak...
muhhahahah memang lawak...

isnin aku spt biasa gi opis batuk aku menjadik jadik.. ajak cucun pi klinik ... pi klinik ramai orang plak... aku amik ubat je..sebab lepas tu nak pi kl tempat client.. sebelum tuh kita org pi bank dpt la aku wat ATM card yeahhhh dah ade atm card senang skit.. yg tak bes kena bayor 12 hengget sebab ilang...

malam semalam sekali lagi pegi klinik pasai batuk aku dah teruk sampai aku batuk dah kuar merah merah huhu suspen.. tekak aku luka ke...
bila jumpa doktor dia memang ckp tekak dah luka pasal kering ...

doktor : sy tak tau tahu nak cakap ape. awak kena sacrify lah 2 ,3 hari nihh
aku : maksudnye tak payah pose??????
doktor : iyerlah awak kena minum air banyak sebab tekak tu kering tu yang luka tuh..

huh aiyohh kalau aku tak pose pung aku tak bleh minum gak sebab kat opis.. lain la kalau doktor tu kasi mc.. dok umah bukan takat minum air lebih lagi buleh hikk...hik... Sebelum pi klinik.. time buka pose sedap aku bedal air sirap + telor katak perghh nikmat......... dah le sakit tekak lagi blasah air sejuk.. banyak lah anak berudu lam perot bak kata ani muahahhahah
nanie jgn jelessssssssss

so ari ni aku still pose... tak mau la bukak pose.. semalam dah makan ubat sahur tadik pun dah telan air bebanyak.. hopefully okeh.. sebut pasal ubat huhu semalam sedap aku bedal ubat sakit tekak yg rupa bentuk n rasa dia cam gula gula polo tuh.. nengok tak beh je sekali makan terus 2 bijik huhu tekejut budak umah aku.. arahan satu biji sekali makan 4 kali sehari aku bedal semalam 2 biji sekali makan huhuh alhamdulilalh benafas lagi :D

malam tadi lepas balik dr klinik ngam ngam nanie sampai.. sanggup mai tu nak makan kek coklat siti yang ***** muhahhaha sedap kata depa.. dah mintak aku beli mee kari.. last last tak amik la plak.. awal awal tu beriya aku ingatkan last last sekor pun tak hengat.. maka teperok la lam peti ais tuh..

semalam sahur kami dera kak zuli masak huhhuh jahat tul mementang sume dok kena virus (kak sue sebarkan) amik kesempatan buli kak zuli hikkk hikk.. sib baik ct kejut aku kalau tidak tak bangun lah..

k lah.. banyak lak membebel...chiow.. selamat menjalani ibadah puasaa

10 comments:

Noushy Syah said...

yatt's ...jgn arr demam cian dia..dah le nti kena tinggal posa yg dah mesti tu...pas2 demam le pulak..ishh ishhh...mkn xbetul ni?!

YatT'S said...

he..he.. bejangkit ngan hosemate arr noush

zek said...

ko kene le benti dr poser tu. poser dr berposer. memang obat selsema tu berehat n minum air bebanyak :))

YatT'S said...

ermm den pose gak :D
malam tadik telan 2 biji ubat selsema dah huhuh
satu lepas buka lepas tu ngam ngam 6 selepas tu makan lagik... hahahh tp selsema aku macam tu jugak..
tp okeh la skit...

sore aku still maintain macho huhuh ngan sore cam ni pun aku call client mintak utang malu den..huhuhu

zek said...

wat bega lah tu. kang kut dapek penyakit lain plak melarat-larat. poser tu wajib kalo sehat walafiat. kalo tak tu ... sendiri mau ingat la.

YatT'S said...

dah ok la... tak perit dah tekak nihhh selsema ngan batuk je lagi.. pah sore still ade skit macho lagi + sengau huhuhhu

nonie said...

wah..dah sihat yer dia..heheh..kurangkan minum ais la..hehehe

zek said...

ossaeh ehh bega. skait tekak tu sebab selsema la. selagi selsema tak kebah ... selagi tu sakit tekak tu akan dtg dan pergi :))

yatt said...

z.. aku mereng dah ari nihh

aishah said...

hahahah yatt sebabnya aku bukan sengaja nak pahitkan kek tu..ala ko anggapla kita tertunga lebih serbok koko..wakakakakakka..sebenarnya kek ceklat tu sedap arrrr kegilaan ramai ta huhuhuhu