Tuesday, November 08, 2005

selamat kembali bekeje..

hi kengkawan ape citer? misti tak puas raya lagi kan? aku plak tak puas cuti..huhuh malas je nak balik s.alam ni semalam. tambahan plak semalam ade plak sedara aku baru nak mai tak besh tul. aku adik beradik sume balik dah.. baru lah anjang, ateh, acik,maklong aku datang..
lawak je adik sepupu aku yg umur 3 thn call bg tau nak mai... " alip nak tang.. uleh tak.. alip nak tang umah pakdak.." itu je aku paham lain aku tak paham huhuu.. misti dia mai bua projek kat umah tuh.. nanti aku letak gambo dia posing malam raya huhuhue cam cam gaya..

citer pasal raya..huh cam besa arr balik kg aku kat Gemencheh, N9. memula ngat malam raya tuh tido umah indok aku (adik mak) ghupenye tido umah mak long (akak ayah). sampai umah mak long yg dah sampai anjang, kak linda ngan kak nor. malam tu pening dok layan anak buah ngan pupu yg kecik dok posing suh amik gambo.. biar pun gelap dia org enjoy je nengok gambo kat hp aku tuh huhuhuu sabo la bebudak.. nanti kalau dah transfer aku letak kat sini...

Sok nye raya cam besa gi jalan raya umah sedara mara... memula sekejap je jalan sama ngan paklang ngan ateh sume pas tu bepecah.. pah tu pi raya umah sedara mara sebelah mak plak.. biasa arr singgah umah mak ngah.. ghupenye ramai dah ade kat bekumpul kat situ..family acik nasir aku,acik ali, paklang tahir, abg fendi, kak ana & kak ani.. atok pun ade gak kat situ. kalau kat umah makngah ni tade menu lain.. misti soto.. sedap sungguh soto dia.. kalau tak de soto tak sah. aku bila jumpa sedara ni terutamanya adik sepupu aku awal awal lagi depa dah sound kak ngah dah keje kan.. mana duit raya huhu sib baik thn ni ade peruntukan skit.. Ade la rezeki bebudak tuh..

kali tak lama kat kg.. tp sempat la jumpa sedara mara yg balik tuh.. bila balik umah (Bahau) cam biasa lah..
thn ni aku ikut kengkawan aku yg dah kawin dok beraya sakan sungguh ngan anak anak depa.. jerit sana jerit sini.. meriah sungguh..

Sekian sahaja entry aku kali ni.. entry diatas sepatutnya nak posting semalam (8 Nov) tp tak sempat huhuh aku pun tarak idea nih.. hikkk

kepada umat islam selamat berhari raya.. (syawal sebulan la katakan hikss hikss hikss)

6 comments:

romzi seli said...

wah... kemain lagi junior aku ni beraya sakan ehhh... sampei malas nak keje plak... tak pe nanti tahun depan sambung raya lagi... ahaks.

YatT'S said...

huhuhu biasa la senior.. ermm senior ponek dah tadah tangan nih.. mano duit ghayo den nih.. paling kurang pun kek lapis serawak ko.. huhuhuh

zek said...

oooooooooooooooooo. worang monceh ko ni yo. sebolah kampn den yo tu :)) muehehehehe

YatT'S said...

lar ekau tak tau ko... den lahir pun kek moncheh tau.. moncheh la kg halaman den :D

Anonymous said...

ok... zam akan pergi.. dgn kawan2..


-zam-

yatt said...

zam salah posting nih komennye...