Thursday, September 21, 2006

abdah ni aku update !!!

Di atas permintaan sahabatku abdah.. ni aku "update" la skit tentang ape xtvt aku baru baru nih...
Jumaat lepas ke?? tak ingat la pastinye ari Jumaat huhuhuheee aku ngan kak su menapak ke carefour. Perancangan awalnye nak duplicate kunci je. Alih alih dok merayap smpai kat ruangan nursery tuh bling bling otak memasing dah mula nak membeli pasu pasu tuk mengalihkan bunga2 yg di beli kat Cameron ari tuh.. Sudahnye siap beli tanah2 lagi.. merengkeh la 2 org budak tuh bawak balik ke opis.. masa dok jalan tuh baru la nyesal ade keta tak mau bawak...
petang tuh jugak kak yu plak pi beli barang2 tuk alih pokok dia. Balik umah terus godak.. maka ni la hasilnye....

cube teka tangan sape???

Cian bunga ros aku.. hampir mati kering huhuhuhuuhuh nasib baik bleh di selamatkan lagi huhuhu


yang kat atas ni plak kek tuk abg fizi suami kesayangan Kak Yu.. Belated besday cake huhuhu... kat sini aku nak citer kisah yg terjadi masa nak hantar kek nih. ikutkan aku & siti tak nak hantar, nak suruh depa datang umah pak lang je... tp si dekwan plak boring katanye.. ikut nak pi carefour pagi tuh tp tak jadik. si dekwan ni la beriye nak pi antanye.. memula pi isi minyak dulu.. siap wat u-turn semata2 nak carik shell... alkisahnye nak keluar dari stesen minyak tuh aku dah kena hon.. huh sib baik aku tak panic.. alhamdulillah selamat arrhuhuhu cuak kejap dekwan... tak abih abih dia ckp kat aku bwak slow slow je.. memanng slow pun aku bwak bukannye laju.. takat 60-70 je huhu on the nak ke umah kak yu tuh nampak shell sebelah kiri.. aku pun dok ckp ngan dekwan.. huh kalau tau tadik tak dela nak wat u-turn gi shell sebelah sana tuh.. smpai ke hon.. dia pun gelak je ...

Petang tuh balik dr umah kak yu pi singgah nusery lagik hahhahah gila borong bunga plak.. aku smpat smbar kaktus satu lagi bg mengantikan kektus aku yg dah mati satu... kak yu beli cili ngan lidah boya.. siti bejaya ku hasut tuk beli roses yg pink ituhh.. huhuhuhu

Smpai je umah kami pun mengodaknye.. huhuh tp tak amik gambo plak.. lepas tu nak basuh aquarium yg aku amik dari umah sewa s.alam ari tuh. perancangan nye nak letak ikan kaloi.. dengan semangat yg bekobar2 aku ngan kak yu dok kuarkan batu2 kat dasar aquarium tuh.. maka dengan itu terlihatlah kami dasar aquarium yg dah retak uwarggggghhhhhhhhhhh cayangnye............. dah la baru lagi beli... dah retak.. tak perasan bila plak retaknye..... terus tak leh pakai...

uik banyak lak ngarut kat sini.. k la nak stop dulu babaii.. mau smbung wat keje..

note : segala gambo dlm entry ini di kidnap dari blog kak ayu :D

2 comments:

neeziee said...

tangan kakak cleaner.betul tak?

YatT'S said...

neezie hahhaha marah tuan punye tangan tuh ...

jawapan tidak tepat..

sila cuba sekali lagi