Sunday, June 24, 2007

jom makan makan..

Sabtu lepas menjadi juga 'plan' aku ngan bebudak opis nak pi makan sesama.
sempena nak celebrate si zaza yg abih pratikal kat sini..
sekaligus meraikan kak su jugak...
:(( sedih banget nih..
starting 2nd week of July kak su dah start cuti besalin..
n then lepas tuh terus masuk kerja kat branch Kuala Terengganu..
sedih2 gak tp tumpang gembira sebab akhirnya kak su dpt dok sesama ngan suami dia..
kesian gak kat dia selama dia mengandung ni dok berjauhan ngan suami..
"kak su.. kami akan ingat pesan akak tuh"

Kebetulan ari sabtu erin ade order kek. so siti pun ade bancuh lebih nak buat cupcakes.
maka.. mentol mentol di otak ku menyala..
maka ini la hasilnye...... yg tak seberapa..





pic yg last sekali tuh tuk di makan sendiri kat umah...
sume tuh idea bengong aku sorang.. muahhahahh gila kuasa betul....
mcm mcm bentuk plak cupcakes tuh.. hehehehhe

memula aku ngat nak wat suprise kat bebudak ni .. so pagi tuh gi keje tak bawak la cupcakes nih.. awal planning kita org nak pegi jusco. tp last menet ubah plan. sebabnye ade sowang client ehh client ke bukan arr.. ade la makluk Allah ni tak sesabar nak report dia. dah la buat keje tah hape hape.. mementang kawan ngan big boss. buat spoil mood kita org je.

memandangkan dah lewat akhirnye tempat pilihan kami kat pizza hut dekat opis je.
tu pun dia org pi sana dulu. aku plak kena pi jadi delivery gurl kejap. si erin nak pick up cake dia.
so amik cupcakes skali. sudahnye cupcakes tuh aku tinggal lam keta. takut tak bleh bawak masuk lam pizza tuh. ngam ngam choi aku smpai dia org baru tengah nak pilih menu.
gila betul petang tuh.. masing2 dah tahan lapar dari pagi sampai ke petang..
amik ko order mcm mcam. tambahan ade kupon discount 25%.. apa lagi order arr..
budak yg amik order tuh pun senyum je mana taknye 5 org oder mcm 10 orang hehehehehe..
buat kali terakhir kata kita org muahahhahaha

lepas tuh aku bukak warung kejap kat parking pizza tuh. dok tayang cupcakes kat bebudak nih..
masing2 nak makan dah kenyang sudahnye.. aku bawak balik dulu. . nanti senin baru bawak opis.. hopefully masih elok la hendaknye.

Belah malamnye plak aku try buat portuges egg tart. base on resepi amik kat myresepi.net
filling dia okeh. sume kata sedap tp manis . so next time kena kurangkan gula..
yg spoil nye crust dia.. first batch bakar tuh kita org guna instant plain prata. tp tak menjadi.. menda tuh dah lama sangat. walaupun expired date dia lambat lagi thn 2008 tp rasa n bau prata tuh dah takbest. sudah nye guna prata gandum. sedap gak kombinasinya. so second batch yg di bakar selamat masuk perut kami berempat. aku.. siti.. kak yu ngan abg fizi. dia org laki bini ni sanggup dok ngadap kita org buat tart tuh.. makan panas2 memang besh.. sib baik ade batch ke 3 tuk orang lain rasa plak hehehehe. tp lupa nak amik gambo la.. lagi satu ghupe tart tu pun tak bape comel.. heheheh

okeh la takat ni aku melalut.. pas ni nak update gambo kek yg kami buat sepanjang minggu ni..
penatt oooo tiap2 malam ade kena buat kek. alhamdulillah rezeki kami.. cian ct ada kalanye dia kena buat sorang kek tuh.. aku dok tulun time nak deco je :D mari la jenguk blog kami
C.H.I.K & Y.A.T.T'S C.A.K.E. H.O.U.S.E.
moga moga lepas ni ade rezeki lagi.

p/s yana.. sorry ko ajak last menet tak sempat. aku dah buat planning lain. sorry ekk hadiah ko aku letak lam keta je terus nanti senang. jgn merajuk ekk. gud luck kat tempat baru.

6 comments:

MZ said...

oit!! gi makan pizza tak ajak den pun :p
kim salam mo kak shushu ekk? moga slamat menjadi ibu. slamat menjaga asben di shishi :D
*den dah komen ari ahad lagi tapi koneksi error aaa*

Reez said...

Ermm...

Pandai masak rupenye si Yatt nih..
Cantik2 betul cup cakes tu.. Nanti kalau Reez nak, boleh ler tolong buatkan ye?

:)

Masy said...

anteknye kek, syg nk mkn huhu~ (mcm le dpt mkn pon hoho)

Anonymous said...

Jom try Chicken Chop/Tom Yam/Nasi Padang/Roti Canai kat Restoran Tok Li di No.95 Jln SG 3/1, Taman Sri Gombak. Ala carte start at 4pm Thai/Western

http://tokli.blogspot.com

YatT'S said...

z.. esok kak su last day.. :(( :(( sedihnye..

reez.. tak la pandai mana.. masih blajar lagi.. nak tempah? no hal :D

masy heheh akak nak rasa kena jmpa :D

anon ok satu ari nanti :D

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網