Thursday, January 10, 2008

salam maal hijrah..

kepada kawan2 aku ucapakan selamat menyambut maal hijrah..
moga tahun ni akan lebih baik dari yang lepas..

kali ini aku nak crite tentang kelas aku yg dah mula isnin lepas.. Isnin lepas aku gerak pi ofis s.alam dulu anta document smpai s.alam dlm jam 5 ptg. ingat lepas setel nak gerak terus ke uitm tp bos plak suh ngadap dia dulu.. 5.30 still ngadap bos lagi.. 5.45 baru gerak pi uitm.. area hicom tuh kalau tak jem tak sah.. tak pepasal aku pandai selit meyelit maklum la kelas stat 6.30 takkan nak dtg lambat tuk first kelas.. semangat beb.. :D aku ikut pintu masuk 2 kat situ pun jem gak.. sib baik sempat gak smpai.. sebelum tuh dah janji ngan member baru aku si ain. nak naik kelas sama2.. pasal kita org dah dengar mcm2 citer tentang lift kat bangunan SAAS tuh.

First kelas MGT380 lecturer okeh. Ari tuh just introduction. so 7.45 bleh balik terus. smpai umah 9 lebih gitu la. untuk subjek nih kawan aku dulu dapat pengecualian kredit tuk subjek nih. Masa isi form dulu tak de plak di tulis subjek ni dpt pengecualian. Nak tanya koordinator tak tetanya lagi.

Selasa tade kelas. so rileks skit nak setelkan keje2 opis aku.

Rabu semalam ade kelas FAR 305. aku mintak kuar awal dari ofis (w.maju) 4.30 aku cabut dah.. tp masa tuh ujan lebat gila.. walaupun ade payung tp still basah masa nak pi kat kereta.

So dlm ujan lebat tuh gerak la jugak.. tak tau la plak bila hujan jalan kat area setapak tuh naik air.. cuak jap aku.. kaki dok tekan je pedal minyak tuh tak lepas.. aku ikut jln yg aku penah servay sebelum ni.. tetiba kat satu susur aku biasa lalu tuh dah tutup arghhhhhhhh nak tanak redah je ikut signboard. sib baik temu jln biasa lalu tuh.. memula ngat nak ikut federal tp last menet tukar naik npe.. kang ikut federal tak sempat nak plak dah la nak pi solat dulu.. alhamduillah 6.10 smpai uitm. pi solat n then ade member si wati sms remind ajak dok sesama lagi.

selesai solat sume nngok jam dah dekat 6.30 .. tunggu si ain tak reply plak sms aku. sudah ni pi je naik dulu. sib baik ramai orang lam lif hehhehe. smpai tingkat 8 nmpak wati tgh jalan kata kelas tukar ke ting 10. lecturer pun dah smpai..

First kelas lepas introduction terus blajar.. ari ni topik manufacturing account. blur jap otak aku nak tune ke otak study hehehe.. alhamdulillah buleh la paham.
ade sekali lecturer ckp " you all ni paham ke? risau sy nengok muka sorang sorang" hehhehe
biasa la tuh puan first class.. tuk subjek ni kami telah di warning supaya tidak miss satu kelas pun hehehehe. hari ni nye kelas abih kul 10 lebih kurang.. telebih masa dari sepatutnye..

sib baik on the way balik jlan tak jem menghala ke kl. tp kul 11.15 gak la smpai melawati.. sume penghuni umah ni dah tido sib baik ade dekwan nengok tibi lagi.. balik tak hengat ape dah pas solat terus membuta penat oooo sib baik cuti ari nih..

ari ni cuti umum.. tp aku ade kelas.. dok cek kat website tak plak announcement cancel class ke...

k lah takat ni je dulu.. ta.. ta..